Literatuur

De internationalen FelixPakhuis / Salon

 • Nir Baram

  Nir Baram, het grootste literaire talent van Israël genoemd, brak internationaal door met Goede mensen. Onlangs verscheen zijn vijfde roman Wereldschaduw, over de immense kracht van het kapitalisme en de prijs die het individu daarvoor betaalt. Hij spreekt erover met Mark Schaevers.

 • Zia Haider Rahman

  In het licht van wat wij weten is het debuut van Zia Haider Rahman. En wat voor een. Rahmans roman werd zowat overal ter wereld laaiend enthousiast onthaald en vergeleken met de grote klassiekers uit de wereldliteratuur. In het licht van wat wij weten gaat over bijna alles wat onze tijd definieert: wiskunde, filosofie, ballingschap, oorlog, geld, speculatie, hebzucht, geopolitiek, islamitisch terrorisme, westers paternalisme, financiële crisis
  Tommy Wieringa interviewt.

 • Howard Jacobson

  Howard Jacobson, in 2010 winnaar van de Man Booker Prize voor De Finklerkwestie, publiceerde onlangs een nieuwe roman, die eveneens op de shortlist van de Mank Booker Prize 2014 verscheen. J is een suggestieve en tot nadenken stemmende roman, waarin de liefde van één koppel een bevrijdend gevolg zou kunnen hebben voor de hele maatschappij.
  Anna Luyten interviewt.

 • Uitreiking Vlaamse Cultuurprijs Letteren 2014-2015

  Minister van Cultuur Sven Gatz reikt de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Literatuur uit aan een Vlaams auteur wiens literaire werk op een opmerkelijke wijze door zijn kwaliteit in de aandacht kwam. De naam van de winnaar wordt uiteraard pas op de dag zelf prijsgegeven.