Literatuur

Verse Oogst La Riva

Boekpresentaties

 • Christophe Vekeman (Hotel Rozenstok)

  Volgens zijn nieuwe roman Hotel Rozenstok zal Christophe Vekeman geen boeken meer schrijven. Hij moet zich nu een plaats zien te verwerven op de arbeidsmarkt en in ‘het échte leven’, wat voor een ouder wordende zonderling als hij niet zeer evident is. Om zich te bezinnen op zijn toekomst neemt hij zijn intrek in het aftandse hotel Hotel Rozenstok, gelegen in het Noord-Nederlandse stadje L. Van dan af, echter, begint de grens tussen zijn fantasie en de werkelijkheid alsmaar meer te vervagen. Of is ook dát maar schijn?
  Ruth Joos interviewt en presenteert.

 • M. Inghels & J. Theunissen (Nieuwe rituelen & Hier woon je)

  Jeroen Theunissen presenteert zijn nieuwe bundel Hier woon je. Wanneer een kind geboren wordt, ontstaat een taalprobleem, dat merkte Theunissen ook toen hij een zoon kreeg. Hoe leg je de wereld uit? Misschien is poëzie de enige geschikte taalvorm. Ook Maarten Inghels publiceert een nieuwe dichtbundel: Nieuwe rituelen, over het verlangen om gezien te worden en de kunst van het verdwijnen. Coördinator van Antwerpen Boekenstad Michaël Vandebril stelt beide boeken voor en interviewt de schrijvers.

 • Elvis Peeters (Jacht)

  In zijn nieuwe roman Jacht toont Elvis Peeters de biotoop van de mens, als dier tussen de dieren. Wat als op een dag het zelfbewuste denken niet meer het exclusieve terrein van de mens is? Wat als we onze positie boven aan de ladder moeten delen met andere soorten?
  Koen Fillet hoort hem erover uit.

 • Arthur Japin (De gevleugelde)

  Arthur Japin heeft met De gevleugelde een nieuwe historische roman geschreven. Alberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Brazilië. Zijn enige afleiding zijn de romans van Jules Verne, waarvan niemand hem vertelt dat ze verzonnen zijn. Hij besluit te worden als de ontdekkingsreizigers over wie hij leest en droomt ervan om, zoals zij, te kunnen vliegen, en vestigt zich in Parijs.
  Dirk Leyman interviewt.

 • Joke van Leeuwen (De onervarenen)

  Joke Van Leeuwen presenteert met De onervarenen een nieuwe roman over migratie. Het zit de jonge en in armoe levende Odile en haar man Koben niet mee als zij in 1847 hun boerderij dienen te verlaten. Samen met vijftig streekgenoten wagen ze de oversteek naar de andere kant van de oceaan, vol hoop, om na de uitputtende bootreis aan hun lot overgelaten te worden in een tropisch land waar de meeste migranten in die tijd niet voor kozen.
  Piet Piryns gaat in gesprek met Joke Van Leeuwen.